Vägen till ett starkt varumärke.

Året var 2015. Idén till familjeföretaget Puckies of Sweden växte fram hemma hos den hälsomedvetna familjen på Ingarö i Stockholms skärgård. Christine Åkerblad, en av grundarna, avslöjar ett stort familjeintresse för både träning, hälsa och matlagning.

– Vi såg behovet och startade ett litet frukostcafé på hjul, där jag erbjöd en grönare frukost till öns pendlare. Där kom jag först på idén om ett hälsosammare fikautbud som skulle vara både gott och nyttigt att handla med sig och spara till fikastunden på arbetet senare på dagen.

Christine började experimentera hemma i köket på Ingarö där grannar och barn agerade smakpanel. Resultatet blev en "Paleoboll" som snabbt blev en succé och direkt började köpas in av fler som ägde caféer inne i stan. I dag finns Puckies i 16 olika smaker och i hela tre storlekar; den lilla ”konferens-pucken”, större ”café-pucken” samt en mittemellan-storlek som singelförpackas och fler produktlinjer är på gång.

Alla Puckies tillverkas i deras ekologiskt certifierade bageri i Trosa där den röda tråden lyder, vegan, eko och fritt från gluten, soja, laktos, ägg, tillsatt socker, konserveringsmedel eller andra onödiga tillsatser.

– Vår "chokladbolls-puckie" var den första vi tog fram, det är även vår mest sålda i dag. Den smakar som en klassisk äkta chokladboll och den är verkligen grymt god. Det var just det, jag vill att alla våra Puckies ska smaka riktigt gott och kännas krämiga och som i detta fallet till och med godare än en vanlig chokladboll.
– Smakar det man ”unnar” sig inte jättegott eller är torrt och tråkigt kan man lika gärna ta en frukt, säger Christine och ler.

Smart och supergott
Men det var först när de slutade handrulla och hittade vägen till det unika konceptet; puckformen som produktionen kunde effektiviseras och skalas upp ordentligt, avslöjar Christine.

– När vi nu kan tillverka på löpande band kan vi också göra våra produkter mer prisvärda och sänka priserna på produkter som vanligtvis ligger långt över vad alla har råd med, säger Christine och fortsätter:
– Vår vision från allra första början har alltid varit att alla skall kunna ha råd att äta gott utan att tumma på kvalitén och råvaror. Det behöver inte kosta 600 kronor kilot, vi har nästan lyckats halverat det.

Eftersom Puckies inte innehåller några tillsatser för att förlänga hållbarheten förvaras de i frys och kyla efter tillverkning. Det bibehåller fräschör i utseende, smak och konsistens. Bortom det ökar det även hållbarheten och minskar matsvinnet i butikerna och cafékylarna.

-Som privatkund går det idag att köpa via flertalet återförsäljare såsom hotell, restauranger, kryssningsfartyg, konferensanläggningar, cafékedjor och matbutiker runt om i hela Sverige. I matbutikerna börjar du nu kunna hitta dem i dessertfrysen, glutenfria frysen eller glassfrysen. Innan vi kommer ut brett i hela Sveriges matbutiker finns våra produkter även tillgängliga i vår webshop. En ny, kolonial linje är också på gång. Vi beräknar att kunna lansera 4 nya smaker Q2 2021.

Våra fika-bites kan du äta precis som du vill. Direkt från frys, kylskåpskalla eller rumstempererade. Det blir inte som en hård karamell bara för att de stått i frysen och de smälter inte i rumstemperatur. Det går toppen att frysa eller kyla om dem, även om de vart i rumstemperatur flera dagar.

Vi är "klassrumsvänliga”
Att Puckies är både hälsosamt och snällt och passar som mellanmål, på språng, på arbetsplatser eller till fredagsmyset är tydligt. Många av våra smaker är dessutom helt fria från nötter. Det gör dem perfekta på till exempel idrottsanläggningar och skolor. 
– Vi brukar säga att vi är klassrumsvänliga. Puckarna passar verkligen alla som vill unna sig något extra gott och samtidigt hälsosamt. Oavsett om du är gammal, ung, sportig eller en riktig fikafantast, avslutar Christine Åkerblad.

Team Puckies: Andreas, Christine, Peter
Team Puckies: Andreas, Christine, Peter
Bageriet i Trosa, Bråtagatan 8, 619 33, Trosa
Bageriet i Trosa, Bråtagatan 8, 619 33, Trosa
Fika-bites som energitillskott mellan kundbesöken
Fika-bites som energitillskott mellan kundbesöken

Vill du bli återförsäljare?

Vill du bli återförsäljare, har du frågor om våra produkter eller bara vill komma i kontakt med oss?  Skicka iväg ett mail  så svarar vi så snabbt vi kan!
info@puckiesofsweden.se

Christine Åkerblad

VD, Creative Director, Receptskapare
Tel: 072 252 02 88
christine@puckiesofsweden.se
 

Peter Andersson

Vvd, Försäljningschef, Logistik
Tel: 072 572 72 71
peter@puckiesofsweden.se
info@puckiesofsweden.se
sales@puckiesofsweden.se

Andreas Åkerblad